Shaanxi Elade novi materijal Technology Co, Ltd
Categories

    Dodati: Br.32, Chuanghui cesta, novi Hi-Tech zona, Xi'an, Kina 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Faks: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Dom > Industrija znanja > Sadržaj

Vrste elektrode i polja aplikacije

Elektrode je dirigent koji prolazi električna struja iz jednog medija u drugi, obično od izvor napajanja uređaja ili materijala. To može potrajati nekoliko različitih oblika, uključujući žicu, tanjur ili štap, i najčešće izrađene od metala, bakra, srebra, olova ili cinka, ali također mogu biti izrađene od nemetalnih tvar koja provodi struju, kao što su grafit.


Elektrode u elektrokemijski ćeliju se naziva ili anoda ili katoda. Anoda je sada definiran kao elektroda na kojoj elektroni napustiti ćeliju i se događa oksidacija, a katoda kao elektroda na kojoj elektroni ulazak u stanicu i javlja se smanjenje. Svaka elektroda može postati ili anoda ili katoda ovisno o smjeru struje kroz ćeliju. Bipolarni elektroda je elektroda koja funkcionira kao anoda jednu ćeliju i katode druge ćelije.


Anode i katode


U slučaju istosmjernu (DC) struju, elektrode dolaze u paru, te su poznati kao anode i katode. Za DC izvor katode se definira kao elektrode iz kojeg struja ostavlja i cink kao mjesto gdje se vraća. Iz razloga koji su povijesno nego znanstveno, struja u strujni krug je, po konvenciji, prikazan kao putujući od pozitivne do negativne, tako da se vidi kao protok pozitivan naboj se od katode, a u anode. Električne struje, međutim, sastoji se od protok malen negativno nabijenih čestica naziva elektrona, pa ovaj protok je zapravo u suprotnom smjeru. U tom kontekstu, to je vjerojatno bolje da jednostavno u smislu pozitivnog i.


Elektroliza

Da biste dobili određeni element, ionski spoj tog elementa mogu biti electrolyzed. Primjer je Proizvodnja metala natrija iz talina sol ili natrijev klorid. Kada struje teče, pozitivno nabijene natrijevih iona privlači negativne elektroda ili katoda, gdje dobivaju elektrona, formiranje natrij metala. Negativno nabijenih kloridnih iona privlači anode, gdje oni gube elektrone, formiranje klor, koji također prikupljaju kao nusproizvod.


Galvanizaciju

U tom procesu, metalni objekt je obložena sa drugog metala za poboljšanje njegova otpornost na koroziju ili izgled. Objekt za premazivanje oblika katode u proces elektrolize od uranjanja u otopinu topljivi spoj metala koji će oblik premaza, sa cink također izrađen od ovog metala. Kada se struja, pozitivnih metalnih iona iz otopine privlači katode i formira depozit na njemu. Iona u otopini koriste, oni su zamijenjeni iona koji formiraju od anode. Ponekad, anoda je napravljena od različitih materijala koji se ne koristi se; u ovoj metodi, metalnih iona morati zamijeniti dolijevanja rješenje.Elektrode običaj

Elektrode za medicinske svrhe, kao što su EEG (za snimanje aktivnosti mozga), EKG (snimanje otkucaja srca), ECT (električne moždane stimulacije), defibrilator (snimanje i isporuku srčane stimulacije);

Elektrode za elektrofiziologija tehnike u biomedicinska istraživanja;

Elektrode za elektrolizu ;

Elektrode za galvanizaciju ;

Elektrode za katodna zaštita .Obratite nam se
Adresa: Br.32, Chuanghui cesta, novi Hi-Tech zona, Xi'an, Kina
Telefon: +86-29-83151667
 Faks:86-29-88880927
 E-pošte:helen@sxelade.com
Share: