Shaanxi Elade novi materijal Technology Co, Ltd
Categories

    Dodati: Br.32, Chuanghui cesta, novi Hi-Tech zona, Xi'an, Kina 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Faks: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Dom > Industrija znanja > Sadržaj

Što je anoda.

Cink anoda

Anoda je elektroda kroz koje konvencionalne struje teče u polarizirani električni uređaj. Zajednički mnemonički je kiselina za "anoda trenutni uređaj". Smjer (pozitivne) električna struja je suprotan od tok elektrona: protok () elektroni se anoda izvan kruga.

Polaritet napona na anodu u odnosu na povezana katoda varira ovisno o vrsti uređaja i na svoj način rada. U sljedećim primjerima anoda je negativan u uređaj koji pruža napajanje i pozitivan u uređaj koji troši energije.

Održavanja baterija ili galvanske ćelije (dijagram na desnoj strani), anoda je negativan pol jer je gdje struja u "uređaj" (odnosno baterija stanica). Ova struja prema unutra izvana prenose elektroni prema vani, negativni naboj koji teče u jednom smjeru se električki jednako pozitivan naboj koji teče u suprotnom smjeru.
Ponovo napuniti bateriju ili ćelije, anoda je pozitivan terminal, koji prima trenutno s vanjskog generatora. Struje kroz punjenje baterije je suprotan od trenutne tijekom pražnjenja; drugim riječima, elektrode koja je katode tijekom pražnjenja baterije postaje anoda dok se baterija puni.
Dioda, anoda je pozitivan terminal na rep simbol strelica (stan strana trokuta), gdje struja teče u uređaj. Napomena elektroda imenovanja za diode se uvijek temelji na smjer naprijed struje (da strelice, u kojima struja teče "lako"), čak i za tipove kao što su otporna dioda ili solarne ćelije gdje trenutni interes je povratnu struju.
U se katodna cijev, anoda je pozitivan terminal gdje elektroni teku iz uređaja, tj., gdje pozitivno električna struja teče u.

Protok elektrona
Tok elektrona je uvijek od Cink katoda izvan ćelije ili uređaj, bez obzira na vrstu stanica ili uređaj i način rada, osim dioda, gdje uvijek elektroda imenovanja pretpostavlja struje u smjeru prema naprijed (da simbol strelica), tj., elektroni protok u suprotnom smjeru, čak i kad je dioda obrnuto-provodi slučajno (raspad normalno dioda) ili dizajn (raspad otporna dioda dioda Foto-struje fotodioda).

Elektrolitski anoda
U elektrokemiju, anoda je gdje oksidacija se događa i je pozitivan polaritet kontakt u ćelije. Na anodu, aniona (negativnog iona) su prisiljeni Električni potencijal kemijski reagirati i dati od elektrona (oksidacije) koji zatim protok se i u vožnji kolo. Mnemotehnika: LEO Crvenog Mačka (gubitak elektrona je oksidacija, redukcija se odvija na katode), ili AnOx Crvenog Mačka (anoda oksidacija, redukcija katoda) ili OIL RIG (oksidacija je gubitak, smanjenje je dobitak elektrona), ili Rimokatoličke i pravoslavne (smanjenje-katoda, cink – oksidacija) ili lav lav kaže GER (gubitak elektrona je oksidacija, dobivanje elektrona je redukcija).

Ovaj proces je naširoko koristi u metala rafinerije. Na primjer, u bakrenim poboljšavanju, bakrene anode, intermedijarnih proizvoda iz peći, su electrolysed u odgovarajuće rješenje (npr. sumporna kiselina) prinosa visoke čistoće (99,99%) katoda. Bakrena katoda proizvedenih pomoću ove metode su također opisuje kao elektrolitički bakar.


Sacrificial anoda

Anodama montirana "on the fly" za zaštitu od korozije metalne konstrukcije
U katodna zaštita, metalni Cink je više reaktivnih korozivni okoliš sustava biti zaštićen je električki povezana s zaštićenih sustava i djelomično nagriza ili otapa, koji štiti metal sustav povezan je s. Na primjer, Željezni ili čelični trup možda zaštićen Cink sacrificial, koja će otopiti u morskom vodom i spriječiti trup se korodirala. Anodama posebno su potrebne sustave gdje se generira statički naboj akcija teče tekućina, kao što su naftovodi i skutera. Anodama se općenito koriste u spremnik-tip bojlera.

1824. smanjiti utjecaj ove destruktivne elektrolitski akcije na trupove brodova, njihova pričvršćenja i podvodna oprema, znanstvenik-inženjer Sir Humphry Davy, razvio je prvi i još uvijek najčešće korišten sustav zaštite morskih elektroliza. Davy instaliran Anodama od više električki reaktivni (manje plemenitih) metala vezan za trup plovila i električki povezani u obliku katodne zaštite krug.

Manje očiti primjer ove vrste zaštita je proces jača status željeza. Ovaj proces kapute željezne konstrukcije (npr. ograde) sa prevlake cinka. Sve dok je Cink ostaje netaknut, željezo je zaštićen od djelovanja korozije. Neizbježno, cinkova prevlaka postaje probijen, ili do pucanja ili fizičkih oštećenja. Kada se to dogodi, korozivne elemente djeluju kao Cink/željezo kombinaciji kao elektrode i elektrolit. Rezultanta struje osigurava cinkova prevlaka žrtvovao ali da baza željezo ne korodira. Takav premaz možete zaštititi strukturu željeza za nekoliko desetljeća, ali jednom kad zaštita premaza se konzumira, željezo brzo korodira.


Obratite nam se
Adresa: Br.32, Chuanghui cesta, novi Hi-Tech zona, Xi'an, Kina
Telefon: +86-29-83151667
 Faks:86-29-88880927
 E-pošte:helen@sxelade.com
Share: